Noční pochod 2016

Noční pochod

Stezka odvahy je pro malé, noční pochod pro větší děti a mládež, ty náctileté. Ale nejen pro ně. Zúčastnit se mohou dospělí i odvážní mrňousci, i když v doprovodu maminky, tatínka nebo prarodičů.

A tak jsme opět po roce 9. 9. v 9 hodin večer vyšli po polních cestách do přírody. Teplé počasí nám přálo, hvězdičky a měsíček se těžce prodíraly přes zamračenou oblohu, ale nakonec zvítězily.

Deska císaře Josefa, remízek na Loutňáku, křížek na rozcestí do Viničních Šumic, posed nad Vítovicemi, cyklostezka do Vítovic. Tady se rozděluje trasa krátká a dlouhá. Každý se musí sám rozhodnout, jestli se vydá již odsud k domovu, nebo bude absolvovat celou naplánovanou procházku. Nevzdal to žádný, ani odvážná šestiletá Julinka. Tak dále na vítkovické dětské hřiště, kde si všichni odpočinuli. Smutným pohledem na vypuštěný rybník jsme se ptali, kdy už bude kdysi chlouba návsi konečně opravená… Naše další kroky vedly kolem vesnice až pod les k Vítovickému potoku, podél něho zpět na cyklostezku, po ní na Vážanskou a kolem železniční trati zdravě unavení a plni nových zážitku domů. Byl to pěkný výšlap!

Dobroslava Mezihoráková

Komentáře jsou zakázány.