Slavíkovická olympiáda 2016

 

Slavíkovická olympiáda

Již podruhé uspořádali cvičitelé a trenéři TJ Spartak Slavíkovice na rozloučenou s prázdninami a u příležitosti zahájení nového cvičebního roku 2016 – 2017 na svém hřišti atletické klání v disciplínách klasických i netradičních. Závody byly připraveny pro kategorie od batolat s rodiči až po seniory.

V úterý 30. srpna odpoledne si poměřilo svou rychlost, vytrvalost, sílu, šikovnost i obratnost celkem 58 závodníků. Tentokrát museli absolvovat 10 disciplín – sprint, vytrvalostní běh, běh přes překážky, skok z místa, trojskok, hod míčkem nebo granátem, hod na cíl, hod oštěpem, vrh koulí (menší děti hod medicinbalem nebo míčem přes hlavu vzad) a střelbu ze vzduchovky. Jistě by byla účast závodníků vyšší, kdyby ve stejném termínu neprobíhal fotbalový trénink mladších i starších žáků v Rousínově. Boj to byl srdnatý, s velkým zápalem chtěli všichni vyhrát. A také všichni vyhráli! Už jen proto, že neseděli doma a měli zájem zasoutěžit si se svými vrstevníky. Za svoje výkony byli odměněni medailemi, diplomy i drobnou cenou. Na závěr se opékaly špekáčky a domů jsme se rozcházeli za svitu hvězdiček.

Poděkování patří všem cvičitelům, trenérům i dobrovolníkům z řad rodičů, kteří přispěli ke zdárnému průběhu celé akce.

Tak zase za rok na startu na shledanou!

Seznámili jsme se i s rozvrhem cvičebních hodin pro nadcházející cvičební rok, s cvičiteli a trenéry jednotlivých složek i s plánem akcí, které cvičitelé a trenéři připravují pro své členy i širokou veřejnost mimo pravidelné cvičení.

A jak budou jednotlivé složky cvičit?

V pondělí trénink kopané – starší přípravka, starší ženy, kondiční cvičení nejen pro ženy a sportovní tanec.

V úterý nejmladší žactvo, cvičení žactva 1.-9. tř., stolní tenis.

Ve středu rodiče a děti, sportovní gymnastika 1.-9. tř., badminton – muži a trénink kopané – muži.

Ve čtvrtek trénink kopané – mladší přípravka, cvičení a pobyt v přírodě a stolní tenis.

V pátek florbal mladší žáci, florbal starší žáci a dorost, badminton.

V neděli florbal dorost a muži, badminton i pro děti a sálová kopaná.

Rozvrh cvičebních hodin je vyvěšěn v budovách základní školy i v mateřské škole, ve skříňce u vchodu do sokolovny naší TJ, v obchodě i knihovně ve Slavíkovicích, také na stránkách www.slavikovice.info, www.spartak.slavikovice.info, kde je i plán činnosti TJ pro toto období.

Tímto zveme všechny zájemce do naší tělocvičny.

Dobroslava Mezihoráková

Komentáře jsou zakázány.