Česko zpívá koledy

betlem1
česko zpívá koledy

 

 

Česko zpívá koledy je již tradiční akce pořádaná regionálním Deníkem.
Letos si ve středu 9. prosince v 18. hodin zazpívalo pět koled na několika stech místech celého Česka téměř 100 tisíc lidí.

 

Slavíkovice se letos k této akci připojily poprvé a zároveň při této příležitosti zorganizovaly i živý betlém, setkání široké veřejnosti u svařeného vína a drobného občerstvení, ohňostroj a nakonec přátelské posezení v pohostinství.
Pod rozsvíceným stromem před tělovýchovným zařízením ve Slavíkovicích se sešlo asi 250 lidí, aby si společně zazpívali koledy, setkali se sousedy a předvánočně se naladili. Byla to krásná akce a všichni se těší na příští rok.

betlem3betlem2

 

 

 

 

betlem 6betl7

 

 

 

 

 

 

Další fotografie najdete v Galerii  nebo  ZDE

Ve Vyškovském Deníku vyšel článek o Česko zpívá koledy ve Slavíkovicích – odkaz je ZDE

Odkaz na stránky Deníku, kde se píše o zpívání i v jiných místech je ZDE

Další odkazy jsou: http://vyskovsky.denik.cz/zpravy_region/zivy-betlem-klapne-i-se-zviraty-zeny-navic-predstavi-salu-20151127.html

http://vyskovsky.denik.cz/zpravy_region/cesko-zpiva-koledy-na-vyskovsku-si-letos-lide-zazpivaji-uz-na-deseti-mistech-20151120.html

Článek do Zpravodaje města Rousínov od Ing. Marie Straková, Ph.D. s názvem Česko zpívá koledy ve Slavíkovicích:

V předvánočním adventním čase využili občané Slavíkovic pod záštitou Tělovýchovné jednoty Spartak výzvu Deníku Rovnost a přihlásili se k akci „Česko zpívá koledy“. V roce 2015 se jednalo o 5. ročník a ve středu 9. prosince se v 18.00 hodin na 730 místech roztroušených po celé České republice sešlo téměř sto tisíc lidí, včetně známých osobností, kteří si společně zazpívali 5 známých koled – Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán, Půjdem spolu do Betléma, Jak jsi krásné neviňátko, Pásli ovce Valaši a oblíbenou píseň Vánoce, Vánoce přicházejí.

Ve Slavíkovicích začaly nácviky písní na začátku prosince, ale nejdříve bylo nutné zajistit a rozdat texty a také začít připravovat organizaci akce, se kterou ve Slavíkovicích doposud nebyly zkušenosti. V přípravách nás podporoval Vyškovský Deník, coby spoluorganizátor, ale chuť společně si zazpívat nebylo ve Slavíkovicích potřeba nikomu vnucovat. Aktivně se ke zpívání postavili především členové Oddílu kopané TJ Spartak Slavíkovice, kteří pro vytvoření slavnostní atmosféry neváhali obětovat čas a energii a vytvořili reprezentativní Živý Betlém se zvířaty. Nápady pro vytvoření příjemné atmosféry nebraly při přípravách konce, takže nakonec se při samotném „zpívání“ sešlo na 250 zpěváků, kteří společně prožili krásné předvánoční chvíle. Zpěv koled doprovodila paní učitelka Mgr. Zdeňka Trněná na klávesy a Klárka Šeligová na flétnu. Ozvučení a osvětlení celého prostoru před budovou tělocvičny, kde se akce konala, podpořilo slavnostní náladu a závěrečný ohňostroj, kterým své spoluobčany překvapili členové FANS Slavíkovice, byl krásným vyvrcholením celé slavnosti.

Po oficiálním ukončení programu se občané měli možnost zahřát čajem a svařeným vínem, slavíkovické ženy napekly sladké pochoutky, takže nebylo divu, že se ještě několik hodin poté lidé nechtěli rozejít, protože jim spolu bylo dobře. O fotografie dětí s betlémskými postavami a zvířátky byl ve všech rodinách velký zájem. Poděkování patří všem, kteří si ve Slavíkovicích přišli zazpívat, protože také díky tomuto zájmu veřejnosti budou mít členové TJ Spartak Slavíkovice určitě chuť v roce 2016 akci zopakovat.

 

 

 

 

Komentáře jsou zakázány.