Čarodějnice mezi sportovními přebory

Pro děti, které navštěvují cvičení v TJ Spartak Slavíkovice, připravily cvičitelky v dubnu oddílové přebory v gymnastice a šplhu. Zúčastnilo se celkem 33 dětí od 2 do 15 let. IMG_0712Soutěžilo se v prostných, přeskoku, na hrazdě, děvčata na kladině nebo lavičce, chlapci  na kruzích a všechny děti si vyzkoušely šplh na tyči. Viděli jsme srdnaté výkony, za které byly všechny děti odměněny diplomy a drobným dárkem, ti nejlepší i medailí. Vítězové jednotlivých kategorií školního věku  zastupovali naši TJ na župním přeboru ve SG a šplhu ve Vyškově, kde v konkurenci téměř stovky dětí výborně uspěli a 1. a 2. místo získali  starší žáci Jiří Ševčík a Jan Spáčil. Umítění dívek ve svých věkových kategoriích: krásné 5. místo Julie Sekaninová, 7. místo Eliška Sekaninová, 8. místo Adéla Šeligová, 9.místo Eliška Vymětalová, 10. místo Miroslava Vymětalová, 12. místo Michaela Šlimarová. Všem blahopřejeme.

Posledního dubna se sešlo na hřišti 28 malých a minimálně stejný počet velkých čarodějnic i čarodějů na již tradičním Pálení čarodějnic. Kostýmy byly strašidelné a krásné zároveň, některé z čarodějnic nebyly k poznání. Všichni se předvedli na přehlídce, mohli si zkusit chůzi na chůdách nebo se zúčastnit her s dlouhým lanem. Samozřejmě žádnou malou čarodějnici či čaroděje odměna neminula. A pak již v plamenech skončily všechny čarodějnické makety, opékaly se špekáčky, ti nejodvážnější skákali přes oheň. Povídalo se a zpívalo do pozdních večerních hodin.čarod1

Naše tělovýchovná jednota se zapojila do akce Jihomoravského kraje Týden pro rodinu v JMK od 11. do 15.5.2015. Pod názvem „Cvičební hodiny pro celé rodiny“ jsme v tomto týdnu otevřeli všechny cvičební hodiny široké veřejnosti s možností vyzkoušet si nepoznané a zacvičit si pěkně pospolu celá rodina. Děti si přivedly nejen své kamarády, ale právě i své rodiče a prarodiče, ukázaly jim, co dovedou a všichni si navzájem představili svoje oblíbené aktivity. Nápad je to pěkný, ale určitě by se sešel s větším zájmem v zimních měsících. V  tomto týdnu bylo obzvláště teplo, mnozí dali přednost před tělocvičnou pobytu na čerstvém vzduchu v přírodě.

Děti školního věku se souběžně s gymnastikou připravovaly i na závod mládeže v přírodě pod názvem Medvědí stezkou, jehož regionální kolo čekalo na soutěžící v polovině května v Olšanech. Naše děti si vedly velice úspěšně. Hlídky Michal Bartošek-Vojtěch Vráblík,  Jan Herynek-Martin Janeček, Richard Fanta-Mykyta Vasylyev, Lenka Janečková-Karolína Čapková, Adéla Šeligová-Eliška Vymětalová, Michaela Šlimarová-Miroslava Vymětalová a Kateřina Bradáčová-Klára Šeligová zvítězily, 2. místo obsadila hlídka Lukáš Jandl-Marek Křivánek. Tyto krásné výsledky přinesly také 1. místo v soutěži zúčastněných tělovýchovných jednot a postup všem do krajského kola, ve kterém si l. místo a tím i postup na republikové finále vybojovaly hlídky Michal Bartošek-Vojtěch Vráblík a Michaela Šlimarová-Miroslava Vymětalová. Další medailová umístění: stříbrní skončili Adéla Šeigová-Eliška Vymětalová a Richard Fanta-Mykyta Vasylyev, bronzoví Lukáš Jandl-Marek Křivánek a Michaela Holoubková-Klára Šeligová, nepopulární bramborovou medaili obsadili Jan Herynek-Martin Janeček.  medvědi okresDětem gratulujeme a jsme na ně opravu pyšní.

Přejeme jim hodně úspěchů na mistrovství republiky.

Dobroslava Mezihoráková

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře jsou zakázány.