Sportovec okresu Vyškov roku 2016 a Osobnost roku paní Vlasta Tomanová

Galavečer s vyhlašováním nejlepšího sportovce se uskutečnil ve Společenském centru Bonaparte ve Slavkově u Brna ve čtvrtek 2. února 2017. V kategorii sportovní kolektiv mládeže byli nominováni a oceněni také naši zlatí „medvědi“ – dvě dvoučlenné hlídky TJ Spartak Slavíkovice ve složení Michal Bartošek-Damián Buchta a Julie Sekaninová-Adéla Šeligová. Jejich velkým úspěchem bylo vítězství na mistrovství republiky soutěže mládeže v přírodě s názvem Medvědí stezkou. Je to opravdu náročný orientační závod, ve kterém si děti z celé republiky změří své síly nejen v rychlosti, obratnosti a šikovnosti, ale také v odhadu vzdálenosti a výšky, práci s mapou a buzolou, tábornických dovednostech i vlastivědných a přírodovědných znalostech. Blahopřejeme k tak významnému ocenění a doufáme, že i v letošním roce dosáhnou stejně pěkných výsledků.

Krásného vyznamenání Osobnost roku se dostalo i p. Vlastě Tomanové, dlouholeté cvičitelce, funkcionářce a organizátorce TJ Spartak Slavíkovice u příležitosti jejich krásných 90. narozenin za její příkladnou celoživotní práci v tělovýchově.

 
Paní Vlasta Tomanová
oslaví v letošním roce, přesně 5. března 2017, krásné 90. narozeniny. Je dlouholetou dobrovolnou cvičitelkou odboru ASPV TJ Spartak Slavíkovice. Je stále velmi platnou členkou tohoto odboru, která pomůže i poradí. Je obdivuhodné, jak i nyní stále zvládá předcvičovat zdravotní cvičení starších žen. Pohyb je pro ni celoživotním koníčkem a je to znát na její fyzické i psychické kondici.
Sportovala od dětství. Do Slavíkovic se s rodinou přistěhovala na začátku padesátých let minulého století. Ihned se zapojila do sportovních aktivit, stala se členkou družstva České házené ve Slavíkovicích, které hrálo 1. házenkářskou ligu, také do kulturního dění v obci, dlouhá léta hrála ochotnické divadlo v místě i v Rousínově.
Od začátku své cvičitelské práce vedla děvčata i chlapce, ženy, také oddíl Rodičů a dětí, nyní zdravotní cvičení starších žen. Aktivně se zúčastňuje všech akcí, pořádaných TJ pro širokou veřejnost. Své bohaté zkušenosti předávala a stále předává již více než 65 let nejen cvičitelům své mateřské jednoty, ale jako okresní náčelnice, členka krajského i celostátního výboru ZTV, ZRTV a nakonec i SPV i dalším cvičitelům i pracovníkům ČSTV, nyní ČUS. Ve svých funkcích (i jako dlouholetá členka revizní komise celostátního výboru ČSTV) byla vždy přísnou a zásadovou cvičitelkou na svém místě. Ne vždy jsme její postupy chápali, ale čas ukázal, že řídit se jejími radami nikdy nebylo na škodu. 
Pochopitelně se zúčastnila jako cvičitelka i cvičenka všech spartakiád a byla hnací silou mnohých soutěží, pořádaných nejen TJ, ale i vyššími sportovními složkami. Za svého aktivního působení vychovala řadu nástupců, kteří se pokoušejí jít v jejích stopách.
Za svůj přínos pro sport a tělovýchovu byla oceněna řadou vyznamenání včetně toho nejvyššího, Zlaté medaile Dr. Miroslava Tyrše. V letošní anketě Sportovec roku okr. Vyškov získala ocenění Osobnost roku.
Při příležitosti krásného životního jubilea přejeme do dalších let pevné zdraví, spokojenost a mnoho elánu do dalších let.

Video z předávání cen si můžete přehrát ZDE

Komentáře jsou zakázány.