Slavíkovice od adventu po Tři krále podruhé

Přišel k nám Mikuláš

Dvě velké „opičí dráhy“, přibližně 80 dětí ve věku od jednoho do dvanácti roků, ty nejmenší v doprovodu rodičů nebo prarodičů – tak vypadala tělocvična TJ Spartak Slavíkovice ve čtvrtek 1. prosince minulého roku vpodvečer. Co se to chystá? To je připravené společné cvičení všech přítomných chlapců i děvčátek. Rozděleni do dvou družstev podle věku museli v co nejkratším čase zvládnout například slalomovou dráhu, kotoul vpřed i vzad na šikmé ploše, výskok na švédskou bednu, ladný přechod lavičky, přeskok kozy a nakonec se trefit do basketbalového koše. Na bezpečnost i dodržování pravidel dohlížely cvičitelky, které již na zahájení této akce slíbily všem za pěkné výkony mikulášské překvapení. Děti se opravdu snažily. Jejich elán a vytrvalost přerušily až rány řetězy na dveře. Takto si čerti zajistili klid a mohl vstoupit Mikuláš i andělé s velkým košem dobrot. Čerti však vystrašili některé děti tak, že se s pláčem běžely schovat ke svým maminkám. Ale Mikuláš byl hodný, s každým pěkně promluvil a vyzval všechny, aby předvedli to nejlepší, co dovedou. Sálem se linuly krásné zimní písničky, básničky a říkadla o Mikuláši i o Vánocích, slyšeli jsme i české vánoční koledy a kdo se styděl přednášet, metal kotouly. Andělé odměnili děti balíčkem plným sladkostí, ovoce, oříšků i krásných perníčků. Čerti malovali ty odvážné pekelnou barvou na tváře. Jeden z chlapců dokonce skončil v pytli pro neposlušné děti, ale slíbil, že se polepší, dostal milost, a tak se vymanil ze spárů pekla…Teď se ještě vyfotit s Mikulášem a pak už plni krásných zážitků hajdy domů na kutě!

A ve středu 14. prosince jsme zpívali u vánočního stromu.

Setkání florbalistů

proběhlo jako již tradičně na Štědrý den dopoledne. To je jediný termín v roce, kdy není nikdo v zaměstnání nebo ve škole, nemá ani jiné povinnosti, a tak se celá parta chlapů sejde v tělocvičně a s chutí si zahraje svůj oblíbený sport.

Již 33. ročník předsilvestrovského pochodu

se tentokrát uskutečnil v pátek 30. prosince. Pěkné slunečné, i když mrazivé počasí vylákalo na výšlap do krásných olšanských lesů 35 dětí i dospělých. Letos byla naplánovaná Naučná studánková stezka, začínající v Olšanech u Koretinky a končící u Tří studánek nad Vítovicemi. Jen ti, kterým už nohy tolik neslouží, se prošli pouze na Červený vrch, odtud ke Třem javorům a zpět k olšanskému rybníku. Ale i to je opravdu krásná procházka. Většina včetně všech 12 dětí však putovala od studánky ke studánce. Cestou si děti nasbíraly šišky a na Kalečníku nejdříve soutěžili v hodu na cíl a pak vypukla velká šišková válka. Samozřejmě, že vyhráli všichni, a sladká odměna nikoho neminula. U studánek jsme chutnali pramenitou vodu, děti zkoušely sílu ledu na Vítovickém potoku, pozorovali jsme zimní přírodu a dýchali zdravý lesní vzduch. Od Tří studánek do Slavíkovic je ještě dlouhá cesta. Ale došli všichni, i nejmladší čtyřletý Vašík. V místním pohostinství jsme se zahřáli připraveným občerstvením, povídali jsme o dojmech z pochodu i o vítání Nového roku, děti se chlubily dárky od Ježíška. Škoda, že byl všední den a spousta turistů se nemohla pro plnění svých pracovních povinností zúčastnit.

A příště jdeme určitě zase, můžete se k nám připojit!

Vánoční turnaj v sálové kopané

byl připraven na úterý 28. prosince. Místní oddíl kopané nominoval 5 pětičlenných družstev, Fans club Slavíkovice přihlásil 1 celek. Hrálo se o pěkný putovní pohár. A boj to byl tvrdý, ale vždy s dodržováním pravidel. S maximálním nasazením všech hráčů i hráček, které posílily tým Fans clubu, se postupně utkaly všechny týmy. Na prvním místě se umístilo nejlepší družstvo fotbalistů. Ale gratulaci si zaslouží všichni zúčastnění hráči. Poděkování patří organizátorům za bezchybný průběh turnaje i všem příznivcům, kteří svým povzbuzováním vybičovali hráče k co nejlepšímu výkonu.

Novoroční turnaj v badmintonu

letos jeho pořadatelé naplánovali na sobotu 14. ledna. Tentokrát byl vypsán pouze pro smíšené dvojice. Ve fyzicky náročném systému každý s každým a postupem vítězů zápasů do dalšího kola se mezi sebou utkalo celkem 12 párů. Bojovalo se s velkým nasazením, nejlepší získali poháry, ale zvítězili všichni – výborná parta kamarádů, která se schází celý rok a hraje hlavně pro zábavu a radost z pohybu.

Dobroslava Mezihoráková

 

 

 

Komentáře jsou zakázány.