Slavíkovické čarodějnice mezi sportovními přebory podruhé

Prvním závodem byla začátkem dubna krajská soutěž v gymnastice žactva. Zúčastnili se jí naši nejlepší – Jiří Ševčík, který ve své věkové kategorii nenašel přemožitele a Julie Sekaninová, která obsadila v silné konkurenci krásné, i když nepopulární čtvrté místo. Následovaly oddílové přebory v gymnastice a šplhu, které připravily pro věkové kategorie od 2 do 15 let cvičitelky naší TJ Spartak. Pilný trénink zde zúročilo celkem 23 závodníků. Soutěžilo se v gymnastickém čtyřboji pro dívky a pětiboji pro chlapce, děti si také vyzkoušely šplh na tyči. Viděli jsme srdnaté výkony, za které byli všichni odměněni diplomy a drobným dárkem, ti nejlepší i medailí. Vítězové jednotlivých kategorií školního věku mohli své výkony změřit na župním přeboru ve SG a šplhu ve Vyškově. Bohužel pro nemoc nebo již dříve naplánované rodinné programy soutěžila ve Vyškově pouze 3 děvčata. Julie Sekaninová a Adéla Šeligová obsadily ve svých věkových kategoriích 6. místa, debutantka závodů sedmiletá Anička Herynková získala v konkurenci 31 závodnic pěkné 13. místo. Všem dětem blahopřejeme.

Posledního dubna se sešlo na hřišti 34 malých a minimálně stejný počet velkých čarodějnic i čarodějů se svými košťaty na již tradičním Pálení čarodějnic. Kostýmy byly strašidelné a krásné zároveň, některé z čarodějnic nebyly k poznání. A právě košťata byla potřeba při všech hrách a soutěžích pro děti i dospělé. Odměna samozřejmě žádnou malou čarodějnici či čaroděje neminula. A pak již v plamenech skončily všechny čarodějnické makety i košťata, opékaly se špekáčky, ti nejodvážnější skákali přes oheň. Povídalo se a zpívalo do pozdních večerních hodin, poslední se rozcházeli kolem půlnoci.

Děti školního věku se souběžně s gymnastikou připravovaly i na závod mládeže v přírodě pod názvem Medvědí stezkou, jehož regionální kolo čekalo na soutěžící v polovině května v Olšanech. Naše děti si vedly velice úspěšně. Ti nejmladší (kteří dle pravidel soutěže nepostupují do dalšího kola) ve složení Adam Bartošek-Ondřej Hrachovina obsadili 1. místo, 2. místo pak Daniel Čech-Radek Žemla a Hana Magdová-Kateřina Trněná. Starší hlídky Michal Bartošek-Vojtěch Vráblík, Lukáš Jandl-Marek Křivánek, Julie Sekaninová-Adéla Šeligová a Michaela Šlimarová-Tereza Vymazalová zvítězily, na 2. místě se umístily hlídky Martin Jandl-Adam Šlimar a Michaela Holoubková-Klára Šeligová. Tyto krásné výsledky přinesly také 1. místo v soutěži zúčastněných tělovýchovných jednot a postup všem šesti starším hlídkám do krajského kola, ve kterém zopakovaly úspěch z regionálního kola a vybojovaly si tak účast na republikovém finále. Dětem gratulujeme a jsme na ně opravu pyšní. Přejeme jim hodně úspěchů na mistrovství republiky.

Dobroslava Mezihoráková

 

 

 

 

 

Komentáře jsou zakázány.