Republikové kolo Medvědí stezky 2014

Okolo Třeboně,pasou se ….Medvědi?! !

Cetoraz, Ponědrážka, Kámen, Frahelž, Pleš…..ne, nelekejte se, nezkouším tu na vás nové zaříkávadlo, cedule s takovými názvy obcí jsme míjeli, když jsme se za velmi časného skoroletního rána blížili malebnou krajinou jihočeských rybníků do kempu Doubí u Třeboně, abychom se zúčastnili republikového kola Medvědí stezky. Je to opravdu náročný orientační závod, ve kterém jsme změřili své síly nejen v rychlosti, ale i šikovnosti a obratnosti, vlastivědných a přírodovědných znalostech, odhadu a také práci s mapou a buzolou. Mimo jiné dovednosti si závodníci vyzkoušeli i jak jim to jde na kánoi, ve které leckdo seděl poprvé v životě.

Za jihomoravskou KASPV soutěžilo 6 hlídek z TJ Spartak Slavíkovice, tedy ti, kteří se v krajském kole umístili na 1.a 2.místech. Za mladší žactvo: Eliška Vymětalová –Adélka Šeligová, Martin Jandl-Marek Křivánek. Starší žactvo: Miroslava Vymětalová-Michaela Šlimarová, Klára Šeligová-Kateřina Bradáčová, Mykyta Vasylyev-Richard Fanta. Dorost: Lucie Škodáková-Vojtěch Leznar.

I když jsme opouštěli následující den závodiště bez medaile, měli jsme dobrý pocit, protože vyhrál každý, kdo dodržel zásadu fair-play.

Jaké milé překvapení nás ale čekalo až doma…. Po následném přepočítání výsledků se zjistilo, že Martin Jandl s Markem Křivánkem jsou na nádherném bronzovém místě!!!!!!

Potlesk patří nejen sportovcům za vzornou reprezentaci, ale i sponzorům Prefa-kompozity a.s., Medop a TJ Spartak za pomoc při účasti na náročné akci.

Miroslava Vymětalová

Fotodokumentace je jako obvykle v Galerii – http://www.slavikovice.info/?page_id=150

Komentáře jsou zakázány.